Tue. Oct 26th, 2021

La paraula arbitratge ja forma part del mercat de valors. En economia, per definició del Diccionari Oxford el significat d’arbitratge és «la compra i venda simultània de valors, divises o productes bàsics en diferents mercats o en formes derivades per aprofitar els diferents preus dels mateixos actius‘. La paraula comerç d’arbitratge neix. Originalment prové de la paraula llatina arbitrari. Però la forma actual de significat evoluciona a partir del final del segle XIX.

Significat d’arbitratge

En termes de borsa, l’arbitratge significa que compreu un valor i el veneu a un altre lloc. Per tant, la vostra inversió queda gairebé lliure de riscos. De vegades, a causa del desequilibri de preus, la borsa ens ofereix aquestes oportunitats. Alguns comerciants esperen aquestes oportunitats i les agafen quan apareixen. En aquest article, intentaré mostrar-vos com podem obtenir aquestes oportunitats. Hi ha inversors que intenten treure profit d’aquestes ineficiències del mercat. El mercat borsari els denomina arbitratge. Aquests arbitratges són, per naturalesa comercial, oposats als especuladors. Inverteixen on el risc és mínim i obtenen beneficis de les ineficiències del mercat. Aquest és un tipus de comerç d’arbitratge. El significat d’arbitratge aquí significa inversió sense risc.

Oportunitats de negociació arbitral

El mercat de valors necessita aquests arbitratges per resoldre les diferències de preus. Aquests inversors experimentats se situen al marge i esperen que apareguin oportunitats d’arbitratge. Els arbitratges busquen oportunitats en tots els actius en diferents borses. Els arbitratges compren un actiu a un preu més baix i venen el mateix en una borsa diferent. Així, la inversió queda gairebé lliure de riscos. Aquests inversors no són especuladors. Més aviat actuen d’una manera completament oposada. Hi ha oportunitats d’arbitratge a NSE, BSE, FOREX, Commodity i a totes les altres plataformes multisegment. Els segments de derivats i F&O també ofereixen molt bones oportunitats de negociació d’arbitratge. A la part posterior d’aquest article, trobarem com existeixen oportunitats d’arbitratge en diferents segments de mercat.

Preguntes freqüents

Què és el fons d’arbitratge?

Un fons d’arbitratge és un tipus de fons d’inversió diferent. Inverteix en condicions de mercat volàtil aprofitant les discrepàncies de preus de diversos actius. Per tant, als inversors els agrada invertir-hi perquè són inversions gairebé exemptes de risc.

Què és la teoria dels preus de l’arbitratge?

El comerç d’arbitratge depèn sobretot d’aquesta teoria de preus. La teoria depèn del model de fixació de preus d’actius multifactor. Hi ha una relació lineal entre la rendibilitat esperada d’un actiu i el risc sistemàtic del mercat. Si un recurs té un mal preu, hi ha una oportunitat d’arbitratge.

Com es poden trobar oportunitats d’arbitratge?

La teoria del preu dels actius (APT) ens ajuda a trobar oportunitats d’arbitratge al mercat.

Què és l’estratègia de comerç d’arbitratge?

El significat d’arbitratge és que hi ha d’haver una diferència de preu d’actius equivalents en mercats diferents però relacionats. Quan existeix aquesta oportunitat, compreu l’actiu de preu més baix en un mercat i veneu a curt l’actiu equivalent de preu més alt en un altre mercat. Quan es redueix la diferència de preu, obteniu beneficis.

Són iguals la cobertura i l’arbitratge?

La cobertura cotitza en més d’un actiu simultani per minimitzar el risc. Però, en arbitratge, aprofitem el desequilibri de preus al mercat.

Què són les apostes per arbitratge?

És un exemple d’arbitratge que augmenta a causa de la diferència d’opinions de les diferents cases d’apostes. Quan es dóna aquesta oportunitat, es fa una aposta amb una empresa i el contrari amb una altra empresa pel mateix esdeveniment.

Què és la pel·lícula Arbitrage?

Arbitrage és una pel·lícula dramàtica nord-americana que es va estrenar el 2012 als EUA. La pel·lícula va ser dirigida per Nicholas Jarecki i està protagonitzada per Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Brit Marling, Laetitia Casta i Nate Parker.Pel·lícula d’arbitratge

Model de preus d’arbitratge (ATP) per al comerç d’arbitratge

Com ja hem comentat breument a la secció de preguntes freqüents, es tracta d’un model de fixació de preus d’actius. Però, al contrari del Model de preus d’actius de capital (CAPM), on es considera que el mercat és molt eficient, l’ATP accepta que existeix ineficiència de preus al mercat. Aquesta teoria va ser descoberta per Stephen Ross el 1976.

comerç d’arbitratge i significat d’arbitratge
Comerç d’arbitratge i significat d’arbitratge

Mitjançant la fórmula anterior calculem la quantitat d’arbitratge existent i actuem en conseqüència. si la diferència de preu és elevada, els arbitratges o gestors de fons d’arbitratge aposten per les oportunitats. Però a menys que la diferència de preu sigui considerable segons l’opinió de l’inversor, l’inversor no es presenta i no rep la trucada. Per tant, quan el preu de mercat és molt superior al valor raonable, suposem que hi ha una oportunitat d’arbitratge. Molts factors contribueixen al preu dels actius segons ATP. Fem una ullada.

La imatge superior explica com funciona el model ATP. És un exemple de com es pot utilitzar aquest model per trobar el preu dels actius i les oportunitats d’arbitratge.

Fons d’arbitratge

hi ha molts fons d’inversió actius en aquest espai. Aquests gestors de fons esperen que apareguin les oportunitats adequades per operar amb arbitratge. Un cop troben aquestes butxaques i inverteixen. Es mantenen invertits fins que esgoten les diferències de preus. Després surten de les seves posicions i esperen la propera oportunitat.

En molts dels casos, els gestors de fons compren al mercat de caixa i venen al mercat de F&O o venen els derivats, per ser precisos. Aquests fons recullen principalment les diferències de preus que existeixen al mercat de caixa i al mercat de derivats. Aquí teniu una taula que mostra els millors fons d’arbitratge de l’Índia.

Millors fons d’arbitratge de l’Índia

A més de tots aquests fons, alguns fons d’arbitratge necessiten una menció especial. Són el fons d’arbitratge Tata, fons d’arbitratge de l’Eix. Kotak té dos tipus diferents de fons d’arbitratge, el fons d’arbitratge Kotak i el fons d’arbitratge de renda variable Kotak.

Alguns punts importants sobre els fons d’arbitratge

 • Fons d’arbitratge vs fons líquids: tot i que aquests dos fons són diferents, però els rendiments són molt compatibles. Com que la diferència del mercat spot i de futurs és majoritàriament similar, els tipus d’interès són en gran mesura. A més, aquesta diferència existeix durant períodes molt curts. Per tant, els fons d’arbitratge donen rendiments similars als dels fons líquids. Però, sempre que es produeixen discrepàncies de preus, els fons d’arbitratge obtenen avantatges addicionals i la rendibilitat augmenta. Però la majoria de les vegades el mercat no és molt volàtil. Com a resultat, aquests dos fons donen rendibilitats similars.
 • Fons d’arbitratge contra fons de cobertura: ja hem debatut sobre les seves diferències. Aquests fons també funcionen de maneres similars. Per tant, els fons de cobertura poden obtenir rendiments més elevats que els fons d’arbitratge. Els fons de cobertura ofereixen més riscos.
 • Els fons d’arbitratge són segurs? – Els fons d’arbitratge són un vehicle d’inversió molt segur. De manera similar als fons líquids donen rendiments baixos. L’estratègia de baix risc els fa molt segurs.

Arbitratge tàctic

Aquest és un altre tipus d’oportunitat d’arbitratge que existeix al món en línia. El comerç electrònic és molt la zona. és una mena d’arbitratge en línia. El mètode és el mateix. Compreu a un preu baix i el veneu a un preu més alt. Deixeu-me posar-ne un exemple. Hi ha molts venedors en línia que venen productes similars a preus diferents. Trieu un producte d’un venedor a un preu molt barat. I veneu el mateix producte en una plataforma en línia a un altre comprador. Aquí obteniu arbitratge per diferències de preus. L’arbitratge tàctic és un programari específic utilitzat pels comerciants per obtenir productes per a Amazon. Aquest programari us ofereix oportunitats d’arbitratge en línia.

Algunes respostes sobre el significat de l’arbitratge i el comerç d’arbitratge

 • Arbitratge i especulació: són dues tècniques d’inversió o de negociació completament diferents. Els especuladors depenen de les premisses i les notícies per endavant, informació privilegiada, etc., per negociar o invertir. Molt mínim càlcul és necessari per a aquest tipus d’inversions. D’altra banda, els arbitratges inverteixen de manera calculada. El càlcul troba oportunitats d’arbitratge. Els especuladors juguen a jocs d’alt risc. Per tant, tenen l’oportunitat de guanyar molt. Però els arbitratges inverteixen en una posició de baix risc. Per tant, els seus rendiments també són baixos.
 • Arbitratge amb opcions: l’ús d’opcions com a eines d’arbitratge no és una pràctica poc habitual. Com que les opcions solen tenir un alt preu a causa de la volatilitat (iv) i altres factors. L’oportunitat d’arbitratge es produeix quan es té en compte la volatilitat. Les opcions setmanals caduquen cada setmana. Durant la caducitat, només queden els valors intrínsecs. Totes les primes passen a ser zero. Incrementa tots els valors extrínsecs també a zero. Així, els comerciants d’arbitratge redueixen la prima quan juguen amb estratègies neutres delta. Tot i que són més de cobertura que el comerç d’arbitratge.
 • Arbitratge amb futurs: quan les primes són molt altes, un comerciant pot comprar al mercat en efectiu i vendre el mateix scrip al mercat de futurs. Es tracta d’una mena d’inversió lliure de risc si l’IV es manté dins del rang controlable.
 • l’arbitratge és legal a l’Índia? – Sí, és legal a l’Índia si feu lliuraments de valors. De fet, molts mercats fomenten el comerç d’arbitratge perquè aquestes operacions eliminen els preus erronis del mercat.

Comerç arbitral i llei d’un preu

La llei d’un preu suggereix que el preu d’un actiu hauria de ser el mateix en tots els llocs del món. El preu no variarà en funció de la ubicació geogràfica o de la plataforma comercial. Prenguem l’exemple del cru o de l’or. La llei estableix que el preu d’un actiu idèntic hauria de ser el mateix a tot arreu. La llei d’un preu, per definició, també suggereix això

 • el mercat hauria de ser sense friccions i
 • no hi haurà cap cost de transport,
 • sense cost de transacció legal,
 • sense cost de manipulació de preus i
 • els tipus de canvi de moneda seran els mateixos.

Per tant, existeix la llei d’un preu, el comerç d’arbitratge eliminarà eventualment totes les diferències de preus. Un arbitratge comprarà un actiu a un preu inferior. I el comerciant el vendrà a un preu més alt en un mercat diferent. Amb el pas del temps, l’equilibri del mercat eliminarà totes les diferències de preus. Per tant, estarà en vigor la llei d’un bé. Per tant, podem dir que la llei d’un preu exigeix ​​l’existència d’oportunitats d’arbitratge. Posteriorment, els arbitratges ajuden a mantenir la llei d’una força.

On podem trobar oportunitats comercials d’arbitratge?

comerç d’arbitratge i significat d’arbitratge
Llista d’arbitratge de Moneycontrol

Els arbitratges sempre estan pendents d’un augment de l’arbitratge. Diferents intercanvis ens ofereixen aquesta oportunitat. Els comerciants al detall solien buscar oportunitats d’arbitratge. El programari de pagament anterior proporcionava aquesta informació. El lloc web de Moneycontrol ofereix aquesta llista ara de forma gratuïta. La llista us ofereix preus futurs de venciment proper, venciment proper i venciment llarg. La llista també mostra les oportunitats d’arbitratge que hi ha entre el preu spot i el preu de futurs. Si la diferència és elevada, compreu l’espot i veniu el futur. En caducar, tant els preus convergeixen com els beneficis. Podeu fer aquest comerç d’arbitratge amb qualsevol combinació, Spot – proper a la caducitat, spot – la propera caducitat o spot – la caducitat.

Fins ara podem concloure que es tracta d’un bon vehicle d’inversió. Les oportunitats d’arbitratge permeten obtenir beneficis reduïts amb un risc mínim. Per tant, el retorn de la inversió (ROI) és baix. Però podeu augmentar el ROI fent operacions d’arbitratge en totes les oportunitats a totes les plataformes comercials i a tots els intercanvis. Aneu ràpid i sortiu ràpid a la majoria d’oportunitats d’arbitratge. D’aquesta manera podeu augmentar els vostres beneficis a gust.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission.

Source link

Leave a Reply